Livets nydelse.

Endnu engang svajer træet, når vinden rusker i det. At sidde indenfor, hvor det er ved at være lunt, og se ud på det meget store træ svaje i vinden, er en stor gave. En gave der ikke er selvfølgelig.

Det er også en gave at lade ordene ramme sindet og hjertet, så kroppen bliver afmonteret i en tilstedet hvile for at blive repareret og fornyet til det kommende. Til kulden, vinteren og lyset derude som bliver tændt når den dunkle tid kommer. Og lade varmen sprede sig til det ukendte og omsorgen for livet danne en omkreds om dem som med stille behov samler sine pjalter og træder små skridt hen ad vejen af nød og forpligtelse.

Eksistensen bliver meningen. Livet bliver meningen. Der hvor rødderne er blevet beskuet og næringen smagt og prøvet. Alt får mening. Alt bliver forstået.

Der hvor de stod og så ind over de hvide toppe og lod lysene ramme dem i en stilhed som kun fuglenes sang kunne bryde. Minderne bliver levet, men oplevelsen er fæstnet et sted i hjertet og i dybet hvor håbet bor. Og der hvor livet kalder på sin makker, sin elsker, sin efterfølger.

Blomsten vokser og vokser ud i det uendelige. Stilken bliver lang, med skud alle vegne. Højt op. Grøn og frodig. Og rødderne vokser alle vegne, ud i luften. For der er ikke plads til dem nede. De vil være der alle vegne. Finde rodfæste. Have hjælp. Blive. Lægge sig tilrette i jorden, hvor de hører til. Have lov til at være der, og lade stilken vokse og blomstre for Dem. For at give Dem glæde. Dem som vil have og nyde og være.

Kroppen bliver kun et redskab for sindet og nydelsen. Målet bliver ikke i kroppen, men i sindet. Men de bruger kroppen til at give livet nydelse. Lade sanserne fortælle om meningen. Uden at få dårlig samvittighed over at kunne nyde, og være priviligeret i en verden af gør selv, tag fat, smid ud. For livets nydelse har ingen betingelser, kun eksistensen.

Og de spirende rødder og den lange stilk skal tages af og holdes om og plantes ordentligt. Vågn op, nærvær. Se, se, livet og gør det. Ikke lukke øjnene. Vær tilstede. Husk. Vær tilstede. Og nyd livet.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under afhængighed, kærlighed

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s